Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Wolden

Makkelijk goedkope lenzen kopen in De Wolden? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Mede door lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl lees je belangrijke informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in De Wolden.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in De Wolden heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders mensen kiezen voor het gemak van webshops als Drogisterij.net. Deze verkopers hebben een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel bekijk je professionele internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in De Wolden. Op deze website lees je ook alles over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in De Wolden

Heb je last van onscherp zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, ongevoelig, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom De Wolden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal tref je ook optiekzaken in Staphorst, Meppel, Hoogeveen, Emmen en Hardenberg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in De Wolden in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in De Wolden. Op basis daarvan vergelijk je samen met de oogdeskundige welke soort lens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in De Wolden (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bosch Brillen & Lenzen Van denGemeenteweg 38/A7951 CNStaphorst
Staphorst OptiekEbbinge Wubbenlaan 4/A7951 ABStaphorst
Greving & Greving OpticiensDe Wheem 27941 LDMeppel
Guus BrillenHoofdstraat 547941 AKMeppel
Opticiens KluinHoofdstraat 307941 AHMeppel

Betaalbare lenzen kopen in De Wolden?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 23%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Lensonline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gefabriceerd met een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: al vanaf €4,95 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €160 per losse lens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €7,70 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €27,25 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag direct haarscherp ziet. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in De Wolden).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet alles heel wazig, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €25,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,75 (per 30 dagen).
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-de-wolden-7957

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Veel online aanbieders als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €215 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, EyeDefinition en Miru. Op deze website lees je ook alles over Welke lenzen zijn geschikt?.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in De Wolden?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in De Wolden?
In deze buurt werken er meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert het netvlies. Doorgaans is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in De Wolden aan te vragen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €100 per 3 jaar. Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in De Wolden. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €8,75 en €41,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien heb je de kosten van zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in De Wolden krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente De Wolden.

 • de Wijk
 • Veeningen
 • Koekange
 • Ruinerwold
 • Linde
 • Kerkenveld
 • Drogteropslagen
 • Plaats een reactie