Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Langweer

Direct goedkope lenzen kopen in Langweer? Een contactlens is een dunne plastic lens en plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door te kiezen voor lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Via onze vergelijker vind je nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Langweer.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals myopie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Langweer kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer lenzendragers kopen online bij discounters als Alensa. Deze online leveranciers staan bekend om een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker bieden wij de populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Langweer. Zie ook onze pagina over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Langweer

Heb je te maken met wazig zien of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. Hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Langweer waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website zoek je ook opticiens in Teroele, Idskenhuizen, Tjerkgaast, Sint Nicolaasga en Scharsterbrug.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMidstraat 558501 AEJoure
TrekpleisterMidstraat 1358501 AKJoure
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosMidstraat 1118501 AJJoure

Vrijblijvende oogmeting in Langweer in september 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Langweer. Hierop volgend bespreek je samen met de oogspecialist welk model lens aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Langweer (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen

Goedkope lenzen bestellen in Langweer?

Vergelijk winkels en vind kortingen tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, gewoontes en budget. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar draagtijd, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak ontvang je een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogist of bij een internet aanbieder zoals Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €6,15 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit maakt het een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €140 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €4,90 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €28,00 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €530 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Langweer).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht is dan slecht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €28,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,00 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-langweer-8525

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Het grootste deel van de aanbieders zoals Lowlens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €270 aan besparing realiseren per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, Freshlook en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Sportlenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Langweer?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Langweer?
In de regio vinden we allerlei specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien neemt de sterkte per oog op en controleert de samenwerking tussen je ogen. Vaak hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Langweer op je planning te zetten. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Langweer. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 en €59,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €265 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €21,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Langweer krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie