Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Goingarijp

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Goingarijp? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Door middel van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Goingarijp.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, myopie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een erkende opticien in Goingarijp zal een oogmeting doen en analyseert de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de lenzendragers bestellen online bij discounters als Toplenzen. Deze online shops verkopen het beste assortiment, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Goingarijp. Bekijk ook onze informatie over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Goingarijp

Heb je last van slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Goingarijp waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal zoek je ook optiekzaken in Delfstrahuizen, Rohel, Haskerhorne, Snikzwaag en Joure.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMidstraat 558501 AEJoure
TrekpleisterMidstraat 1358501 AKJoure
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosMidstraat 1118501 AJJoure

Afspraak voor een oogmeting in Goingarijp in september 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Goingarijp. Na deze meting bespreek je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. Hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Goingarijp (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen

Betaalbare lenzen bestellen in Goingarijp?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk model aangeraden wordt is vooral afhankelijk van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar vergen wel wat meer onderhoud. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €5,90 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €110 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €6,20 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €27,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Goingarijp).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,25 p/maand.
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-goingarijp-8511

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon met hun eigen label erop. Veel lenzenshops als Misterspex werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €140 aan besparing realiseren per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, Biomedics en Systane. Op deze site lees je ook meer over Drogisterijen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Goingarijp?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Goingarijp?
In deze streek werken er allerlei opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman neemt de sterkte op en bekijkt de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Goingarijp aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €300 (per 2 jaar). Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Goingarijp. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €5,75 en €57,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €225 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop betaal je nog zo’n €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Goingarijp krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie