Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Delfstrahuizen

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Delfstrahuizen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De voordelen zijn groot. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en check je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Delfstrahuizen.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Delfstrahuizen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de oogspecialist kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van webshops als Sightful. Deze online leveranciers bieden het beste assortiment, opvallend lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder tref je de deskundige online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Delfstrahuizen. Zie ook onze pagina over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Delfstrahuizen

Ondervind je hinder van onscherp zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Delfstrahuizen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site tref je ook oogspecialisten in Rohel, Haskerhorne, Snikzwaag, Joure en Goëngahuizen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMidstraat 558501 AEJoure
TrekpleisterMidstraat 1358501 AKJoure
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosMidstraat 1118501 AJJoure

Vrijblijvende oogmeting in Delfstrahuizen in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Delfstrahuizen. Hierna bekijk je samen met de medewerker welk model lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Delfstrahuizen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen

Lenzen kopen en laten bezorgen in Delfstrahuizen?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij of via een online specialist als Lensplaza. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,60 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €140 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Ongeveer €5,50 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €28,50 (per 4 weken).

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €480 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Delfstrahuizen).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een oogdeskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €21,50 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,75 p/maand.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. Hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-delfstrahuizen-8508

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de lenzen webshops als ContactlensOnline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €245 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Populaire opties zijn onder andere Acuvue, EyeDefinition en Aosept. Lees ook meer informatie over Opticiens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Delfstrahuizen?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Delfstrahuizen?
In deze gemeente werken er genoeg optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de samenwerking tussen je ogen. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Delfstrahuizen in te plannen. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een troebel zicht is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Delfstrahuizen. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €8,75 en €59,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €295 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast betaal je jaarlijks circa €18,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Delfstrahuizen kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie