Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Joure

Direct goedkope lenzen kopen in Joure? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site tref je uitgebreide info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Joure.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Joure zal een oogmeting doen en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de deskundige vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders consumenten dragen producten van specialisten als 123Lens. Deze webwinkels verkopen een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker bieden wij de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Joure. Op deze website lees je ook alles over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Joure

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Joure waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vergelijk je ook speciaalzaken in Goëngahuizen, Aldeboarn, Terherne, Akkrum en Slijkenburg.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMidstraat 558501 AEJoure
TrekpleisterMidstraat 1358501 AKJoure
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosMidstraat 1118501 AJJoure

Plan een afspraak voor een oogmeting in Joure in september 2022

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Joure. Na deze oogtest bekijk je samen met de oogdeskundige welke soort lens aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande lijst verstrekken we winkels voor een (gratis) oogmeting in Joure (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen

Voordelige lenzen bestellen in Joure?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, gewoontes en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogist of bij een internet aanbieder zoals Lentiamo. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,75 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €190 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Ongeveer €6,90 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €28,75 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €455 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Joure).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €19,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,25 per maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-joure-8501

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende online aanbieders als Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €320 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Cooper vision, Avaira en Miru. Klik door voor meer informatie over Goedkoopste lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Joure?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Joure?
In deze streek vinden we tal van oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de actuele gezondheid van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Joure te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Rekensom: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Joure. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €6,25 en €45,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €255 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je jaarlijks circa €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Joure kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie