Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Akmarijp

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Akmarijp? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website tref je meer info over de verschillende soorten lenzen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Akmarijp.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Akmarijp beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertkies je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de consumenten profiteren van het aanbod van webwinkels als Vision Direct. Deze webshops beschikken over een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder tref je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Akmarijp. Of klik door voor meer info over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Akmarijp

Sta je ook elke dag op met wazig zien of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in en rondom Akmarijp waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook brillenwinkels in Echtenerbrug, Bantega, Echten, Oosterzee en Follega.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Akmarijp in oktober 2023

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Akmarijp. Daarna bespreek je met de optometrist welke soort lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Akmarijp (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega

Online goedkope lenzen kopen in Akmarijp?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of bij een online specialist als LensExpress. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,60 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €135 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €7,95 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €27,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €530 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Akmarijp).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €21,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,00 per maand.
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. Hieronder vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-akmarijp-8541

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. De meeste webshops als Lentiamo bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €140 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Cooper vision, Ultra en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Welke lenzen zijn geschikt?.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Akmarijp?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Vaak is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Akmarijp?
In deze streek zitten verschillende opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Akmarijp te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog juist is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Tip: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Akmarijp. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,75 en €41,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €220 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Akmarijp krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie