Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosterzee

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Oosterzee? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij praktische informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Oosterzee.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Oosterzee kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal lenzendragers bestellen online bij webshops als Drogisterij.net. Deze verkopers staan bekend om een groots en divers assortiment, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst bekijk je de beste online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Oosterzee. Zie ook onze pagina over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oosterzee

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Oosterzee waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook oogspecialisten in Follega, Eesterga, Lemmer, Koufurderrige en Dijken.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatVerlaet 148532 BNLemmer
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosMidstraat 1118501 AJJoure

Oogmeting in Oosterzee in oktober 2022

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Oosterzee. Bij de volgende stap bespreek je samen met de medewerker welk model lens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het overzicht hieronder geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Oosterzee (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure
Van Slooten Opticiens AkkrumLeechein 2/A8491 CLAkkrum
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega

Goedkope lenzen kopen in Oosterzee?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online speler als Vision Direct. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €5,40 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €110 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te bestellen vanaf €6,35 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €26,75 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €490 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Oosterzee).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €32,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,00 per maand.
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-oosterzee-8536

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Veel webwinkels als Sightful verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €310 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Air Optix, Avaira en Renu. Bekijk ook meer informatie over Abonnement voor lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Oosterzee?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oosterzee?
In deze gemeente zijn er verschillende opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de algehele conditie van de ogen. In de basis is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oosterzee te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Rekensom: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oosterzee. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €8,25 tot €54,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €230 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €21,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Oosterzee kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie