Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Groenekan

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Groenekan? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je meer informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Groenekan.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Groenekan kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal lenzendragers gebruiken artikelen van lenzenshops als 123Lens. Deze verkopers verkopen een groots en divers assortiment, lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Door middel van onze vergelijker vind je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Groenekan. Lees ook meer informatie over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Groenekan

Heb je te maken met een wazig zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Groenekan waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook optieken in Bosch en Duin, Den Dolder, Bilthoven, Austerlitz en Woerdense Verlaat.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Groenekan in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Groenekan. Als de analyse klaar is bekijk je samen met de optometrist welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Groenekan (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Meijer OogwereldJulianalaan 383722 GRBilthoven
Brillencentrum Hogeweg Passage1e Hogeweg 18/A3701 HKZeist
Brilmode – ZeistSlotlaan 2523701 GVZeist
Bril & Meer OptiekKerklaan 113645 ESVinkeveen
Roy van der Vliet OptiekHerenweg 2113645 DLVinkeveen

Lenzen kopen en laten bezorgen in Groenekan?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 27%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw dagelijks leven, je hobbies en financiën. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Lentiamo. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Zeer comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,20 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €170 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €5,70 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €29,75 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €510 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Groenekan).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €20,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,75 p/maand.
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-groenekan-3737

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de discounters als 123Lens verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €335 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Biofinity, EasySept en Regard. Op deze website lees je ook alles over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Groenekan?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Groenekan?
In deze buurt zijn er diverse brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en checkt het gezichtsvermogen. Vaak is deze oogtest gratis. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Groenekan in te plannen. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Groenekan. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €7,50 en €57,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €235 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €17,00 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Groenekan kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente De Bilt.

Plaats een reactie