Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sibrandahûs

Wil jij goedkope lenzen kopen in Sibrandahûs? Een contactlens is een plastic lensjedie je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website tref je praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Sibrandahûs.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Sibrandahûs voert de oogmeting uit en onderzoekt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de medewerker onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal lenzendragers kiezen voor het assortiment van webshops als Lensplaza. Deze 100% online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst check je de deskundige internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Sibrandahûs. Lees hier ook alles over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Sibrandahûs

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Sibrandahûs waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook opticiens in Rinsumageast, Damwâld, Dokkum, Wyns en Wytgaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Sibrandahûs in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Sibrandahûs. Hierna overleg je samen met de medewerker welke soort lens hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Sibrandahûs (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Sibrandahûs?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje levensstijl, sterkte en andere wensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls kan je vragen naar een probeerset. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterij of bij een webshop als Happy Eyes Club. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,05 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €105 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Doorgaans €7,35 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven circa €28,00 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €460 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Sibrandahûs).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €19,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,00 per maand.
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-sibrandahus-9106

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Steeds meer aanbieders zoals Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €230 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. PureVision, Freshlook en Systane. Bekijk ook meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Sibrandahûs?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Sibrandahûs?
In deze streek heb je de keuze uit meerdere oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en analyseert de algehele gezondheid van de ogen. In de basis is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Sibrandahûs te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Sibrandahûs. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een handig abonnement wil betaal je tussen de €5,75 tot €55,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €245 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop betaal je per jaar circa €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Sibrandahûs krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Dantumadiel.

Plaats een reactie