Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Damwâld

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Damwâld? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl tref je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Damwâld.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals hypermetropie, verziendheid, presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Damwâld heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertonderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor het assortiment van webwinkels als Lensplaza. Deze 100% online aanbieders hebben een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Damwâld. Zie ook onze pagina over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Damwâld

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk te onderhouden, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Damwâld waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook optiekzaken in Dokkum, Wyns, Wytgaard, Wirdum en Swichum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Damwâld in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Damwâld. Hierop volgend beoordeel je samen met de optometrist welk type lens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het schema hieronder tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Damwâld (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Damwâld?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online webwinkel als Lentiamo. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen iets sneller uit. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. De voordelen zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,15 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een ecologische en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €130 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €4,90 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €26,50 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Je betaalt ongeveer €480 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Damwâld).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €20,50 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,75 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-damwald-9104

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen merk erop. De meeste online aanbieders als LensExpress kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €220 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, SofLens en Miru. Klik door voor meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Damwâld?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Damwâld?
In de regio zitten veel oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker neemt de sterkte op en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Damwâld te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Damwâld. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €9,00 – €56,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €295 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook heb je de kosten van zo’n €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Damwâld krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Dantumadiel.

Plaats een reactie