Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Empe

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Empe? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker lees je handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Empe.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Empe biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal contactlensdragers bestellen via het internet bij discounters als 123Lens. Deze online shops staan bekend om het beste assortiment, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Door middel van onze vergelijker bekijk je de populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Empe. Lees ook meer informatie over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Empe

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, zeer handig, en het is ideaal bij het sporten. In de volgende tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Empe waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website zoek je ook speciaalzaken in Nijbroek, Terwolde, Teuge, Twello en Wilp.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarktplein 387391 DZTwello
TrekpleisterMercatorplein 997316 HKApeldoorn
DA DrogistImkersplaats 77328 CGApeldoorn
EtosDorpsstraat 347391 DETwello

Vrijblijvende oogmeting in Empe in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Empe. Op basis daarvan overleg je met de oogspecialist welk model lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het schema hieronder bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Empe (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijnholds OptiekMarktplein 637391 DHTwello
Gloudemans OpticiensMolecatenlaan 117339 LHUgchelen
Optiekhuis UgchelenUgchelseweg 56/A7339 CKUgchelen
Van Wamelen OptiekLinie 3857325 DTApeldoorn
De Freelance OpticienLaan van Zuidbroek 427324 BJApeldoorn

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Empe?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  In de regel krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online speler als Happy Eyes Club. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €5,90 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €155 per lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €7,95 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €28,00 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Empe).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €26,50 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,00 (per 4 weken).
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming lees je meer over verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-empe-7399

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. Veel specialisten als Vision Direct hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €100 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Biofinity, Ultra en Ote. Op deze website lees je ook alles over Kleurlenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Empe?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Empe?
In deze buurt zitten tal van oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Empe in te plannen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €50 per jaar. Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Empe. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €8,50 tot €49,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €255 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je jaarlijks circa €19,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Empe kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Brummen.

Plaats een reactie