Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wilp

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Wilp? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal kan je aan de slag met praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je adresgegevens van shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Wilp.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een lokale opticien in Wilp beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Steeds meer consumenten laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als Alensa. Deze online leveranciers hebben een uitstekend aanbod, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder informeren we je over professionele online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Wilp. Lees ook meer informatie over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Wilp

Heb je last van onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, makkelijk om mee te nemen, en bieden bescherming voor het oog. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Wilp waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina vergelijk je ook oogzorgwinkels in Voorst, Klarenbeek, Loenen, Lieren en Beekbergen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatUgchelseweg 1877339 CHUgchelen
TrekpleisterMercatorplein 997316 HKApeldoorn
DA DrogistImkersplaats 77328 CGApeldoorn
EtosAdelaarslaan 2277331 GCApeldoorn

Vrijblijvende oogmeting in Wilp in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Wilp. Op basis daarvan bespreek je met de oogdeskundige welk model lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Wilp (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Gloudemans OpticiensMolecatenlaan 117339 LHUgchelen
Optiekhuis UgchelenUgchelseweg 56/A7339 CKUgchelen
Van Wamelen OptiekLinie 3857325 DTApeldoorn
De Freelance OpticienLaan van Zuidbroek 427324 BJApeldoorn
Davelaar Oogtechnisch CentrumDeventerstraat 1487321 CEApeldoorn

Betaalbare lenzen bestellen in Wilp?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past is afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of via een webshop als Toplenzen. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen wel iets sneller uit. Worden vervaardigd uit een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Gaan lang mee.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €5,70 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €110 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €5,85 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €26,00 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €465 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Wilp).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €25,00 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,00 (per 4 weken).
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-wilp-7384

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de webwinkels als Happy Eyes Club kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €290 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor PureVision, Clariti en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Weeklenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Wilp?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Wilp?
In deze buurt zijn er meerdere specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist neemt de sterkte op en kijkt naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wilp te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij branderige ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Wilp. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €7,00 tot €53,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je nog zo’n €19,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Wilp kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Voorst.

Plaats een reactie