Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen s-Heer Abtskerke

Direct goedkope lenzen kopen in s-Heer Abtskerke? Een contactlens is een dunne plastic lens dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal tref je handige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in s-Heer Abtskerke.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in s-Heer Abtskerke zal een oogmeting doen en achterhaald de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van lenzen webshops als Toplenzen. Deze webwinkels beschikken over een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder informeren we je over professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in s-Heer Abtskerke. Of klik door voor meer info over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in s-Heer Abtskerke

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, praktisch, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom s-Heer Abtskerke waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook oogspecialisten in Nisse, Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk en Oudelande.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in s-Heer Abtskerke in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in s-Heer Abtskerke. Vervolgens vergelijk je samen met de oogspecialist welk type contactlens geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in s-Heer Abtskerke (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Boone OptiekOoststraat 74421 CZKapelle
Tot Ziens – Mobiele OpticienSchoolstraat 194417 AAHansweert
Kole Optiek en GehoorNoordzandstraat 114401 CEYerseke
Thielen Optiek BVKanaalstraat 604388 BPOost-Souburg
Stoop Optiek h.o.d.n. Pearle OpticiënsKanaalstraat 284388 BMOost-Souburg

Online goedkope lenzen kopen in s-Heer Abtskerke?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 28%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Normaal ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij of bij een online specialist als 123Lens. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,55 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €120 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te bestellen vanaf €7,70 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €27,50 p/maand.

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €530 voor één jaar (bij een brillenwinkel in s-Heer Abtskerke).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht kan erg wazig zijn, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €24,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,25 p/maand.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-s-heer-abtskerke-4444

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de lenzen webshops als Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €165 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Dailies, SofLens en Renu. Op deze website lees je ook alles over Torische lens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in s-Heer Abtskerke?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in s-Heer Abtskerke?
In deze regio zitten voldoende specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. In de basis is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in s-Heer Abtskerke aan te vragen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je hebt dan mogelijk recht op €150 (per 2 jaar). Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in s-Heer Abtskerke. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €6,75 – €41,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €290 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in s-Heer Abtskerke kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Borsele.

Plaats een reactie