Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ovezande

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Ovezande? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Via onze vergelijker kan je aan de slag met nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Ovezande.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als verziendheid, presbyopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Ovezande beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal lenzendragers profiteren van het aanbod van discounters als Toplenzen. Deze verkopers hebben een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Door middel van onze vergelijker tref je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ovezande. Lees ook meer informatie over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Ovezande

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, erg praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Ovezande waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook oogzorgwinkels in Driewegen, Ellewoutsdijk, Oudelande, Baarland en Kwadendamme.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Ovezande in juli 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Ovezande. Bij de volgende stap bekijk je samen met de optometrist welke contactlens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vergelijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Ovezande (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Boone OptiekOoststraat 74421 CZKapelle
Tot Ziens – Mobiele OpticienSchoolstraat 194417 AAHansweert
Kole Optiek en GehoorNoordzandstraat 114401 CEYerseke
Thielen Optiek BVKanaalstraat 604388 BPOost-Souburg
Stoop Optiek h.o.d.n. Pearle OpticiënsKanaalstraat 284388 BMOost-Souburg

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Ovezande?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een online aanbieder als Lensonline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Af te wisselen met bril.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: al vanaf €5,40 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €140 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te bestellen vanaf €5,05 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €29,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €530 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Ovezande).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,50 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,75 (per 30 dagen).
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. Hieronder check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-ovezande-4441

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste aanbieders zoals ContactlensOnline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €190 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, EyeDefinition en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Zachte lens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Ovezande?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Ovezande?
In de regio vinden we meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de oogdruk. Doorgaans hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Ovezande aan te vragen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Ovezande. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement wenst betaal je tussen de €7,75 tot €58,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €285 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €15,50 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Ovezande kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Borsele.

Plaats een reactie