Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ees

Direct goedkope lenzen kopen in Ees? Een contactlens is een plastic lensjedat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen zie je veel meer en veel scherper. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal vind je belangrijke info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Ees.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Ees beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de oogdeskundige besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal consumenten bestellen via het internet bij webwinkels als Sightful. Deze 100% online aanbieders bieden een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de volgende tabel bekijk je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ees. Lees ook meer informatie over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Ees

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Ees waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vergelijk je ook brillenwinkels in Ellertshaar, Westdorp, Drouwen, Borger en Buinen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Ees in februari 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Ees. Als de analyse klaar is bekijk je samen met de optometrist welke contactlens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande lijst verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Ees (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heijer Optiek DenTorenlaan 49531 JJBorger
Sturing OptiekAchter de Brink 209531 AZBorger
Dam OptiekNoorderdiep 2869521 BLNieuw-Buinen
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries

Lenzen kopen en laten bezorgen in Ees?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van jou dagelijks ritme, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een webshop als Misterspex. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen wel iets sneller uit. Het product bevat hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €6,70 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €145 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €5,30 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €29,75 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €460 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Ees).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €20,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,25 per maand.
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje lees je meer over een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-ees-9536

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision met hun eigen label erop. De meeste specialisten als 123Lens verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €190 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, EasySept en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Lenzen voor kinderen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Ees?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Ees?
In deze regio kan je kiezen uit allerlei oogspeciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Ees in te plannen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog goed is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Uit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Ees. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €9,50 tot €45,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €225 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €17,50 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Ees krijg je betrouwbare tips en adviezen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Borger-Odoorn.

Plaats een reactie