Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Buinen

Wil jij goedkope lenzen kopen in Buinen? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Buinen.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Buinen kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal consumenten kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Sightful. Deze internet oogexperts bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst vind je toonaangevende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Buinen. Zie ook onze pagina over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Buinen

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en het is ideaal bij het sporten. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Buinen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina zoek je ook opticiens in Bronneger, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Buinerveen en Drouwenermond.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Buinen in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Buinen. Daarna overleg je samen met de optometrist welk van de lenzen past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Buinen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dam OptiekNoorderdiep 2869521 BLNieuw-Buinen
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren

Lenzen kopen en laten bezorgen in Buinen?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt met name af van jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of via een webshop als Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Worden vervaardigd uit hydrogel. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,50 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €175 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €6,35 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een leuk pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen +/- €28,25 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €525 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Buinen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €22,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,75 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-buinen-9528

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de discounters als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €320 p/jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Proclear, EasySept en Ote. Op deze website lees je ook alles over Lenzen informatie.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Buinen?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Buinen?
In deze gemeente zijn er veel oogspeciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je lenzen online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Buinen in te plannen. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Buinen. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €9,75 tot €53,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €260 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Buinen krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Borger-Odoorn.

Plaats een reactie