Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ellertshaar

Wil jij goedkope lenzen kopen in Ellertshaar? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website lees je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Ellertshaar.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Ellertshaar kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertkies je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep dragers van lenzen dragen producten van discounters als LensExpress. Deze webshops staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel bieden wij professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ellertshaar. Zie ook onze pagina over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Ellertshaar

Heb je te maken met slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk te onderhouden, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Ellertshaar waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vind je ook speciaalzaken in Westdorp, Drouwen, Borger, Buinen en Bronneger.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Ellertshaar in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Ellertshaar. Daarna vergelijk je samen met de opticien welke soort lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Ellertshaar (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heijer Optiek DenTorenlaan 49531 JJBorger
Sturing OptiekAchter de Brink 209531 AZBorger
Dam OptiekNoorderdiep 2869521 BLNieuw-Buinen
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries

Goedkope lenzen kopen in Ellertshaar?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogist of d.m.v. een online aanbieder als Lensonline. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de goedkope tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Goede pasvorm.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,95 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €130 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te bestellen vanaf €7,35 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €25,25 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Ellertshaar).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet alles heel wazig, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €32,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,75 (maandelijks).
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-ellertshaar-9535

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer webwinkels als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €330 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, EyeDefinition en Systane. Klik door voor meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Ellertshaar?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Steeds vaker is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Ellertshaar?
In deze gemeente vinden we veel oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist neemt de sterkte per oog op en analyseert de oogdruk. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ellertshaar te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €150 (per 2 jaar). Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Ellertshaar. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €10,00 en €41,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €260 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Ellertshaar kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Borger-Odoorn.

Plaats een reactie