Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Best

Wil jij goedkope lenzen kopen in Best? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site vind je handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Best.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie.
 • Een erkende opticien in Best zal een oogmeting doen en achterhaald het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze specialist kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal mensen kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Lensonline. Deze online specialisten hebben het beste assortiment, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je de beste internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Best. Bekijk ook onze informatie over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Best

Heb je last van wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, zeer handig, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Best waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook optieken in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende en Waalre.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Best in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Best. Na het onderzoek bekijk je met de optometrist welk type lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het overzicht hieronder tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Best (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hoeks OogwereldBoterhoek 159/1655683 AZBest
De Boetiek Oog & DesignBoterhoek 1015683 AXBest
Wesselink OpticiensKorte Kerkstraat 365664 HHGeldrop
Zien! OogmeetpraktijkZandkasteel 105658 BEEindhoven
Let’s color your mindCrackstate 125655 HLEindhoven

Betaalbare lenzen bestellen in Best?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij of bij een online webwinkel als Happy Eyes Club. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Goede pasvorm.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,65 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €180 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €5,10 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen circa €25,50 (per 4 weken).

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Het is wel iets duurder, circa €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Best).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €20,50 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,25 (per 4 weken).
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-best-5683

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer aanbieders zoals Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €135 p/jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, EyeDefinition en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Nachtlens.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Best?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Best?
In deze gemeente zijn er veel specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de oogdruk en oogspierbalans. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Best aan te vragen. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Goed opletten: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Best. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €9,00 en €49,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €280 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook komt nog een kostenpost van zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Best krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Best.

Plaats een reactie