Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Waalre

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Waalre? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Het is ideaal bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Waalre.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als myopie, presbyopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Waalre heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de deskundige overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer contactlensdragers bestellen via het internet bij specialisten als Lentiamo. Deze 100% online aanbieders bieden een uitstekend aanbod, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de volgende tabel tref je de beste online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Waalre. Of klik door voor meer info over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Waalre

Heb jij dagelijks last van onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Waalre waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website tref je ook winkels in Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel en Eersel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Waalre in juli 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Waalre. Na deze meting bekijk je met de oogspecialist welk van de lenzen hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Dan kan je direct een set bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Waalre (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Van HardeveldWillibrorduslaan 52/A5581 GGWaalre
Optiek André de KlerkHof 88/B5571 CCBergeijk
Haerkens Inclusief OptiekHof 55571 CABergeijk
Joop Mikkers Ogen / OrenCorridor 395554 HLValkenswaard
Rijnders OptiekDe Kerverij 24/265554 CMValkenswaard

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Waalre?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online specialist als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €7,20 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €155 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €7,50 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €27,75 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Waalre).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €21,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,25 (per 4 weken).
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-waalre-5582

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer lenzen webshops als LensExpress hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €165 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Bausch & Lomb, Frequency en Miru. Op deze website lees je ook alles over Lenzen leveranciers.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Waalre?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Waalre?
In deze buurt vinden we diverse optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. In veel gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Waalre in te plannen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 3 jaar. Let goed op: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Waalre. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €8,50 tot €53,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €250 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Waalre krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waalre.

Plaats een reactie