Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Geldrop-Mierlo

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Geldrop-Mierlo? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site vind je nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Geldrop-Mierlo.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Geldrop-Mierlo zal een oogmeting doen en checkt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de contactlensdragers profiteren van het aanbod van webwinkels als Alensa. Deze online specialisten bieden een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je de populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Geldrop-Mierlo. Of klik door voor meer info over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Geldrop-Mierlo

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Geldrop-Mierlo waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker bekijk je ook speciaalzaken in Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk en Valkenswaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Geldrop-Mierlo in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Geldrop-Mierlo. Na de meting bekijk je met de medewerker welk type lens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Geldrop-Mierlo (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wesselink OpticiensKorte Kerkstraat 365664 HHGeldrop
Zien! OogmeetpraktijkZandkasteel 105658 BEEindhoven
Let’s color your mindCrackstate 125655 HLEindhoven
GehoorprotectieRaatven 15646 HSEindhoven
Buisman BrillenWijngaardplein 15632 MAEindhoven

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Geldrop-Mierlo?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt onderzocht middels je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Meestal ontvang je een probeerset. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij of bij een webshop als ContactlensOnline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen wel iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: al vanaf €6,00 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Het is dus een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €140 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €6,60 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen ongeveer €26,75 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Geldrop-Mierlo).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €30,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,75 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-geldrop-mierlo-5664

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de lenzen webshops als Drogisterij.net hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €170 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Alcon, Ultra en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Type lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Geldrop-Mierlo?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Vaak is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Geldrop-Mierlo?
In deze streek vinden we voldoende specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Geldrop-Mierlo te laten doen. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Geldrop-Mierlo. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €10,00 tot €53,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €225 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €19,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Geldrop-Mierlo kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Geldrop-Mierlo.

 • Geldrop
 • Mierlo
 • Plaats een reactie