Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Velden

Wil jij goedkope lenzen kopen in Velden? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal kan je aan de slag met praktische informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Velden.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals presbyopie, bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Velden beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze medewerker onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders consumenten kiezen voor het assortiment van webwinkels als LensExpress. Deze webwinkels staan bekend om een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst bekijk je de populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Velden. Bekijk ook onze informatie over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Velden

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk te onderhouden, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de volgende tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Velden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook winkels in Steyl, Tegelen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Swolgen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarkt 105941 GAVelden
TrekpleisterWilhelminaplein 15931 NXTegelen
DA DrogistVastenavondkampstraat 1425922 AXVenlo
EtosGelreplein 175914 RVVenlo

Deskundige oogmeting in Velden in september 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Velden. Na deze meting overleg je met de oogdeskundige welk type contactlens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het overzicht hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Velden (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Schreven Juwelier OptiekMarkt 10/B5941 GAVelden
Unique Optiek & OptometrieKerkstraat 515931 NMTegelen
Peeters Opticien JosKloosterstraat 625921 HDVenlo
Opticien Lex Janssenvan Nijvenheimstraat 445912 BNVenlo
OogpuntTegelseweg 2105912 BLVenlo

De goedkoopste lenzen bestellen in Velden?

Vergelijk prijzen en bespaar tot maar liefst 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij of via een internet aanbieder zoals Lensplaza. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €7,20 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €185 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €5,55 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €27,50 (per 4 weken).

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Velden).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €27,50 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,00 per maand.
Andere soorten

Naast de populaire contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-velden-5941

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon echter dan met een custom merknaam. Veel lenzen webshops als Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €175 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, Ultra en Renu. Op deze website lees je ook alles over Torische lens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Velden?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Velden?
In deze regio vinden we genoeg oogspecialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en analyseert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Velden aan te vragen. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog juist is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Limburg.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 2 jaar). Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Velden. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €6,25 tot €43,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je per jaar circa €21,00 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Velden krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Venlo.

Plaats een reactie