Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rotterdam-Albrandswaard

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Rotterdam-Albrandswaard? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker vind je aanvullende informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Rotterdam-Albrandswaard.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Rotterdam-Albrandswaard kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal mensen dragen producten van specialisten als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders werken met een veelzijdig aanbod, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder bieden wij professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Rotterdam-Albrandswaard. Of klik door voor meer info over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Rotterdam-Albrandswaard

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Rotterdam-Albrandswaard waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker zoek je ook opticiens in Rhoon, Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam en Goudriaan.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Rotterdam-Albrandswaard in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Rotterdam-Albrandswaard. Hierop volgend overleg je met de medewerker welk van de lenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Rotterdam-Albrandswaard (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek TomViaductweg 13161 RXRhoon
Henk de Visser OptiekPrins Hendrikstraat 2503151 AWHoek van Holland
Pieter Wiercx OptiekUiverlaan 23145 XNMaassluis
Swemmer OptiekP C Hooftlaan 123142 GHMaassluis
C.N. HassanSperwerlaan 4753136 GKVlaardingen

Goedkope lenzen bestellen in Rotterdam-Albrandswaard?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot maar liefst 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een webshop als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Korte gewenningstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €7,35 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een ecologische en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €110 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €7,15 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven circa €29,00 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €475 per jaar (bij een brillenwinkel in Rotterdam-Albrandswaard).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €27,50 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,50 (op maandbasis.
Andere types

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-rotterdam-albrandswaard-3165

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Veel specialisten als Toplenzen verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €275 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, Frequency en Boston. Bekijk ook meer informatie over Daglens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Rotterdam-Albrandswaard?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De lenzen en de vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Rotterdam-Albrandswaard?
In de omgeving vinden we diverse oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en controleert het netvlies. In de basis is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Rotterdam-Albrandswaard te laten uitvoeren. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je torische of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Rotterdam-Albrandswaard. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €8,25 en €46,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €245 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij betaal je jaarlijks circa €17,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Rotterdam-Albrandswaard krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Albrandswaard.

Plaats een reactie