Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Maasland

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Maasland? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Maasland.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Maasland biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker overleg je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een grote groep consumenten bestellen via het internet bij webshops als Happy Eyes Club. Deze verkopers beschikken over een zeer groot assortiment, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker vind je landelijke internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Maasland. Bekijk ook onze informatie over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Maasland

Heb je last van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Maasland waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker bekijk je ook optieken in Hoek van Holland, Heerjansdam, Goudriaan, Ottoland en Brandwijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Maasland in juli 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Maasland. Op basis daarvan overleg je met de oogspecialist welk model lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de volgende tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Maasland (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Henk de Visser OptiekPrins Hendrikstraat 2503151 AWHoek van Holland
Pieter Wiercx OptiekUiverlaan 23145 XNMaassluis
Swemmer OptiekP C Hooftlaan 123142 GHMaassluis
C.N. HassanSperwerlaan 4753136 GKVlaardingen
Eye Wish Opticiensde Loper 33136 CMVlaardingen

Betaalbare lenzen bestellen in Maasland?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogist of via een internet aanbieder zoals Vision Direct. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,00 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daarom noemen we dit een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €115 per losse lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €5,70 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen ongeveer €26,00 per maand.

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €520 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Maasland).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €29,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,50 (maandelijks).
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-maasland-3155

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon met hun eigen label erop. Het grootste deel van de specialisten als Drogisterij.net hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €335 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, Frequency en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Drogister.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Maasland?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Maasland?
In de regio heb je de keuze uit tal van speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen. Doorgaans is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Maasland aan te vragen. Dit is belangrijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Maasland. De metingen daar zijn betrouwbaar en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 – €41,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €265 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens betaal je nog zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Maasland kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Midden-Delfland.

Plaats een reactie