Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gasselternijveen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Gasselternijveen? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Gasselternijveen.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie.
 • Een erkende opticien in Gasselternijveen kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer contactlensdragers gebruiken artikelen van webshops als Sightful. Deze online specialisten beschikken over een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Gasselternijveen. Bekijk ook onze informatie over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Gasselternijveen

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Gasselternijveen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook winkels in Nieuwediep, Gieterveen, Donderen, Bunne en Winde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Gasselternijveen in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Gasselternijveen. Na deze meting overleg je met de optometrist welke contactlens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Gasselternijveen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten

Goedkope lenzen kopen in Gasselternijveen?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot maar liefst 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij of via een online specialist als ContactlensOnline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen wel iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,10 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €120 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €7,65 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen circa €27,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Gasselternijveen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €32,00 (per 30 dagen).

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 p/maand.
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-gasselternijveen-9514

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende webshops als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Hiermee kan je zo €165 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, Biomedics en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Maandlenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Gasselternijveen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Vaak is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Gasselternijveen?
In deze gemeente zitten allerlei speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist neemt de sterkte op en controleert de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Gasselternijveen aan te vragen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Gasselternijveen. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €6,50 en €52,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €280 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens betaal je nog zo’n €15,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Gasselternijveen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Aa en Hunze.

Plaats een reactie