Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuwediep

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Nieuwediep? Een contactlens is een slim stukje kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het gemak is enorm. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website lees je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Nieuwediep.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Nieuwediep heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de deskundige overleg je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal contactlensdragers kiezen voor het assortiment van specialisten als Toplenzen. Deze internet oogexperts hebben een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker informeren we je over erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Nieuwediep. Zie ook onze pagina over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Nieuwediep

Ondervind je hinder van een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Nieuwediep waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website vergelijk je ook optieken in Gieterveen, Donderen, Bunne, Winde en Yde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Nieuwediep in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Nieuwediep. Als de analyse klaar is bespreek je met de opticien welk van de lenzen hoort bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij locaties voor een (gratis) oogmeting in Nieuwediep (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten

Voordelige lenzen bestellen in Nieuwediep?

Vergelijk lenzenwinkels en profiteer van kortingen tot 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online speler als Drogisterij.net. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is hydrogel. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,85 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €195 voor één lens.

Maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €7,99 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €27,25 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €525 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Nieuwediep).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €22,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,75 (per 4 weken).
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-nieuwediep-9512

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Verschillende webwinkels als Lentiamo hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €335 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, Clariti en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Weeklenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Nieuwediep?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Nieuwediep?
In deze buurt werken er allerlei oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien doet een oogtest voor de sterkte en controleert de algehele gezondheid van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Nieuwediep te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Nieuwediep. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €9,25 en €51,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €230 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien betaal je nog zo’n €20,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Nieuwediep krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Aa en Hunze.

Plaats een reactie