Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gieterveen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Gieterveen? Een contactlens is een plastic lensjeen dient als vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door te kiezen voor lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je praktische info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Gieterveen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals verziendheid, myopie, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Gieterveen voert de oogmeting uit en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal lenzendragers bestellen online bij lenzen webshops als Sightful. Deze online specialisten beschikken over een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Gieterveen. Op deze website lees je ook alles over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Gieterveen

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk om mee te nemen, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Gieterveen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook speciaalzaken in Donderen, Bunne, Winde, Yde en De Punt.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Gieterveen in juli 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Gieterveen. Na deze meting beoordeel je samen met de oogspecialist welke soort lens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande lijst verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Gieterveen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten

Lenzen kopen en laten bezorgen in Gieterveen?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online speler als Sightful. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,85 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €105 per losse lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €5,55 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven circa €29,25 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Gieterveen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,00 per maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-gieterveen-9511

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Veel lenzen webshops als Lensplaza verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €130 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Ultra en Regard. Bekijk ook meer informatie over Nacht lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Gieterveen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Gieterveen?
In deze regio zijn er diverse optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de oogdruk en oogspierbalans. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Gieterveen op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Gieterveen. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €8,00 tot €41,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €270 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij betaal je jaarlijks circa €23,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Gieterveen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Aa en Hunze.

Plaats een reactie