Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuw-Roden

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nieuw-Roden? Een contactlens is een plastic lensjeter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker kan je aan de slag met handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Nieuw-Roden.

  • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
  • Je draagt ze voor oogafwijkingen als presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, bijziendheid.
  • Een opgeleide opticien in Nieuw-Roden heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze oogexpertkijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een groeiend aantal contactlensdragers kopen online bij webwinkels als Alensa. Deze verkopers hebben een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Met behulp van onze vergelijker tref je de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Nieuw-Roden. Of klik door voor meer info over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Nieuw-Roden

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Nieuw-Roden waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal tref je ook speciaalzaken in Alteveer, Roderesch, Lieveren, Roden en Zwagerbosch.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Nieuw-Roden in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Nieuw-Roden. Als de analyse klaar is bespreek je met de oogdeskundige welke soort lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de volgende tabel vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Nieuw-Roden (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen

Betaalbare lenzen kopen in Nieuw-Roden?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is kun je onderzoek door te kijken naar je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

  1. Oogmeting
    Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Lenzentest
    In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
    Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Lowlens. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Je went er heel snel aan.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Betaalbaar: bestellen v.a. €6,00 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
  • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Ze zijn er al vanaf €195 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Doorgaans €4,90 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
  • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Kosten +/- €25,00 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

  • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
  • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
  • Je betaalt ongeveer €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Nieuw-Roden).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een oogdeskundige.

  • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • De kosten liggen op circa €29,50 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 per maand.
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming tref je nog een aantal opties.

  • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
  • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-nieuw-roden-9311

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. De meeste specialisten als Misterspex kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €250 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Clariti en Ote. Klik door voor meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Nieuw-Roden?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Nieuw-Roden?
In de regio werken er veel speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De deskundige neemt de sterkte per oog op en checkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Nieuw-Roden in te plannen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Nieuw-Roden. Zij geven het beste advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €5,00 en €41,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €265 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij betaal je per jaar circa €20,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Nieuw-Roden krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie