Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen West-Terschelling

Direct goedkope lenzen kopen in West-Terschelling? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker lees je handige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in West-Terschelling.

  • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
  • Je draagt ze voor oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, verziendheid, myopie, bijziendheid.
  • Een betrouwbare opticien in West-Terschelling biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
  • Met deze opticien overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
  • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep lenzendragers profiteren van het aanbod van lenzen webshops als Drogisterij.net. Deze 100% online aanbieders staan bekend om een uitstekend aanbod, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de volgende tabel bekijk & vergelijk je professionele internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in West-Terschelling. Lees hier ook alles over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in West-Terschelling

Heb jij dagelijks last van wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom West-Terschelling waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vergelijk je ook speciaalzaken in Midlum, Wijnaldum, Pietersbierum, Sexbierum en Oosterbierum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in West-Terschelling in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in West-Terschelling. Na het onderzoek bekijk je samen met de oogspecialist welke contactlens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het overzicht hieronder verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in West-Terschelling (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Jaap Kuiper Optiek en FotoTorenstraat 318881 BGWest-Terschelling
Copini Brillen ContactlenzenVoorstraat 638861 BGHarlingen
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in West-Terschelling?

Vergelijk tarieven en profiteer van kortingen tot 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Oogmeting
    Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
  3. Test de lenzen
    Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Je mag ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Misterspex. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

  • Gaan lang mee.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Gunstig geprijsd: al vanaf €6,35 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Het is dus een ecologische en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

  • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
  • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €105 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

  • De meest gekozen optie in Nederland.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Vanaf €5,25 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

  • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
  • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Prijzen ongeveer €25,00 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

  • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
  • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
  • Wat betreft kosten moet je denken aan €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in West-Terschelling).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kijkt dan zeer onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

  • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
  • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • Je betaalt hiervoor ongeveer €25,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Altijd en overal scherp zicht.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,25 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder check je nog een aantal opties.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
  • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-west-terschelling-8881

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Steeds meer online aanbieders als Sightful verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €270 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Biofinity, Ultra en Boston. Op deze site lees je ook meer over Beste lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in West-Terschelling?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in West-Terschelling?
In deze buurt kan je kiezen uit veel opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in West-Terschelling in te plannen. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in West-Terschelling. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €5,00 en €51,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €290 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens betaal je nog zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in West-Terschelling kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Terschelling.

Plaats een reactie