Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gersloot

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Gersloot? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker tref je meer info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Gersloot.

  • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
  • Een uitkomst bij oogafwijkingen als bijziendheid, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
  • Een lokale opticien in Gersloot beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
  • Met de oogdeskundige vergelijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de contactlensdragers kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze 100% online aanbieders verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Gersloot. Lees ook meer informatie over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Gersloot

Ondervind je hinder van een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In deze tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Gersloot waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site tref je ook oogspecialisten in De Knipe, Katlijk, Mildam, Oranjewoud en Nieuweschoot.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Gersloot in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Gersloot. Op basis daarvan beoordeel je samen met de medewerker welke lens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. Hieronder vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Gersloot (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

Lenzen kopen en laten bezorgen in Gersloot?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt af vanje leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Ogen opmeten
    Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Probeer lenzen uit
    Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of bij een online specialist als Lensonline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

  • Passend bij elke levensstijl.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Voordelig: online vind je ze al voor €5,20 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

  • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
  • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • De kosten zijn gemiddeld €125 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

  • De meest gekozen optie in Nederland.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Vanaf €7,95 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

  • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
  • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
  • Prijzen ongeveer €27,50 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €470 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Gersloot).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

  • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • De tarieven zijn plus minus €25,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,00 per maand.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje check je de belangrijkste soorten.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-gersloot-8457

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Verschillende webwinkels als Vision Direct kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €295 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Clariti en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Gersloot?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Gersloot?
In deze gemeente werken er allerlei oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Doorgaans is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Gersloot te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog goed is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
In de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Gersloot. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €7,25 en €54,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €290 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Gersloot krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Heerenveen.

Plaats een reactie