Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sint Agatha

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Sint Agatha? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Sint Agatha.

  • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
  • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, bijziendheid, hypermetropie.
  • Een betrouwbare opticien in Sint Agatha zal een oogmeting doen en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
  • Samen met de oogexpertkijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep dragers van lenzen profiteren van het aanbod van specialisten als Happy Eyes Club. Deze internet oogexperts beschikken over een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Door middel van onze vergelijker doorzoek je landelijke online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Sint Agatha. Of klik door voor meer info over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Sint Agatha

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Sint Agatha waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vind je ook optiekzaken in Vianen, Katwijk, Venhorst, De Mortel en Elsendorp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Sint Agatha in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Sint Agatha. Na het onderzoek bespreek je samen met de oogspecialist welk type lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Sint Agatha (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stoks OptiekMolenstraat 385431 BXCuijk
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland
Oogservice aan HuisMarterstraat 35408 XPVolkel

Goedkope lenzen kopen in Sint Agatha?

Vergelijk kosten en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

  1. Ogen opmeten
    Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
  2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
    Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
  3. Test de lenzen
    Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of via een online aanbieder als Happy Eyes Club. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

  • Je went er heel snel aan.
  • Het vergt een korte gewenningstijd.
  • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,45 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

  • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €100 per lensje.

Maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
  • Ongeveer €5,75 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
  • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
  • Prijzen +/- €27,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

  • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
  • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
  • Wat betreft kosten moet je denken aan €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Sint Agatha).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • Je betaalt +/- €20,00 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

  • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
  • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
  • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
  • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-sint-agatha-5435

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. De meeste online aanbieders als Vision Direct hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €115 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Johnson & Johnson, Avaira en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Sint Agatha?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Sint Agatha?
In deze gemeente heb je de keuze uit meerdere oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de samenwerking tussen je ogen. Bij veel winkels is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Sint Agatha op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Sint Agatha. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €5,00 tot €47,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €235 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Sint Agatha krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Cuijk.

Plaats een reactie