Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Mortel

Direct goedkope lenzen kopen in De Mortel? Een contactlens is gemaakt van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je meer info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met shops en opticiens voor lenzen bezorgen in De Mortel.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie.
 • Een betrouwbare opticien in De Mortel beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de consumenten gebruiken artikelen van discounters als Lensplaza. Deze online leveranciers bieden een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bieden wij de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in De Mortel. Lees ook meer informatie over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in De Mortel

Heb je last van slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In het schema hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom De Mortel waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vind je ook brillenwinkels in Elsendorp, Handel, Gemert, Zeeland en Odiliapeel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in De Mortel in september 2023

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in De Mortel. Na het onderzoek vergelijk je samen met de optometrist welk type lens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel bieden wij opticiens voor een (gratis) oogmeting in De Mortel (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland
Oogservice aan HuisMarterstraat 35408 XPVolkel
MSI OptiekMuntmeester 463/A5406 BJUden
Specsavers OpticiensSacramentsweg 145401 GRUden

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in De Mortel?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met draagtijd, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  In de regel ontvang je een probeerset. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterijketen of d.m.v. een online specialist als 123Lens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,80 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • 100% maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €100 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €5,10 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven circa €25,50 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in De Mortel).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €23,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,75 per maand.
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-de-mortel-5425

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision met hun eigen label erop. Steeds meer lenzen webshops als Drogisterij.net beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €110 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. PureVision, Avaira en Biotrue. Bekijk ook meer informatie over Kindvriendelijke lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in De Mortel?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in De Mortel?
In deze gemeente zitten voldoende speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in De Mortel te laten doen. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Tip: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in hybride- of keratoconus lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in De Mortel. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €9,50 – €57,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €255 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook moet je nog rekenen op zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij je optiekzaak in De Mortel krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Gemert-Bakel.

Plaats een reactie