Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Venhorst

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Venhorst? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Venhorst.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals myopie, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Venhorst zal een oogmeting doen en kijkt naar het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal mensen kiezen voor het gemak van specialisten als ContactlensOnline. Deze webwinkels verkopen een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de volgende tabel doorzoek je landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Venhorst. Lees hier ook alles over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Venhorst

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande lijst tref je winkels en drogisterijen in en rondom Venhorst waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook opticiens in De Mortel, Elsendorp, Handel, Gemert en Zeeland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Venhorst in september 2023

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Venhorst. Na de meting beoordeel je samen met de oogspecialist welk model lens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het schema hieronder tref je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Venhorst (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland
Oogservice aan HuisMarterstraat 35408 XPVolkel
MSI OptiekMuntmeester 463/A5406 BJUden

Online goedkope lenzen kopen in Venhorst?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online speler als Sightful. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gefabriceerd met een polymeer dat flexibel wordt door vocht. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,25 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €115 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €7,50 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €27,25 (maandelijks).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens je slaap wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Venhorst).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €29,00 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,75 (per 30 dagen).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-venhorst-5428

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer aanbieders zoals 123Lens verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €145 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Ultra en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen abonnement.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Venhorst?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Venhorst?
In deze streek zitten allerlei optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de samenwerking tussen je ogen. In de basis is deze oogtest gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Venhorst te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Venhorst. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €8,75 tot €60,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €290 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbij betaal je jaarlijks circa €17,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Venhorst krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Boekel.

Plaats een reactie