Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Katwijk

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Katwijk? Een contactlens is een plastic lensjedat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het gemak is enorm. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Katwijk.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als presbyopie, myopie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Katwijk kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de opticien besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door webshops als Lensonline. Deze 100% online aanbieders werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder bekijk je de erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Katwijk. Zie ook onze pagina over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Katwijk

Zoek jij een oplossing voor slecht zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Katwijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook speciaalzaken in Venhorst, De Mortel, Elsendorp, Handel en Gemert.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKorte Molenstraat 75431 DTCuijk
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarktstraat 285401 GHUden

Kosteloze oogmeting in Katwijk in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Katwijk. Hierop volgend vergelijk je samen met de medewerker welke contactlens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Katwijk (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stoks OptiekMolenstraat 385431 BXCuijk
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland
Oogservice aan HuisMarterstraat 35408 XPVolkel

De goedkoopste lenzen bestellen in Katwijk?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals 123Lens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,20 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieubewuste en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €135 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,70 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij mensen die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €29,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Katwijk).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €29,50 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,50 p/maand.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-katwijk-5433

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Veel discounters als Lensplaza beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €115 aan besparing realiseren per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EyeDefinition en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Beste lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Katwijk?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Katwijk?
In deze regio vinden we diverse optiekzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman neemt de sterkte op en kijkt naar de samenwerking tussen je ogen. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Katwijk te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €300 (per 2 jaar). Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Katwijk. Deze medewerkers geven goede adviezen en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €8,50 en €51,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €250 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook heb je de kosten van zo’n €17,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Katwijk kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Cuijk.

Plaats een reactie