Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Noord-Scharwoude

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Noord-Scharwoude? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website bekijk je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Noord-Scharwoude.

  • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals presbyopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
  • Een gespecialiseerde opticien in Noord-Scharwoude heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de contactlensdragers profiteren van het aanbod van webshops als Lentiamo. Deze webshops verkopen een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel bekijk je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Noord-Scharwoude. Of klik door voor meer info over Kleurlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Noord-Scharwoude

Heb je te maken met een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de volgende tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Noord-Scharwoude waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website zoek je ook optieken in Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Aartswoud, Hoogwoud en Spanbroek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Noord-Scharwoude in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Noord-Scharwoude. Daarna bekijk je samen met de oogdeskundige welk model lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. Hieronder geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Noord-Scharwoude (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optique LabruyèreDorpsstraat 575/A1723 HBNoord-Scharwoude
Keiser OptiekVoorburggracht 1721722 GTZuid-Scharwoude
Wonderen Optiek VanMarktplein 651721 CKBroek op Langedijk
Brilshop OpmeerGruttostraat 2/A1715 VJSpanbroek
Walter Optiek Obdam BVKerkweg 19/D1713 JEObdam

Online goedkope lenzen kopen in Noord-Scharwoude?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot wel 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. je leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

  1. Oogtest
    Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
  2. Het kiezen van de juiste lens
    Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Lenzentest
    Vaak zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of via een online aanbieder als Lensonline. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Passend bij elke levensstijl.
  • Het vergt een korte gewenningstijd.
  • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,50 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

  • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • Je betaalt zo’n €105 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Gemiddeld €6,65 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of vaak op vakantie gaan.

  • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
  • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Tarieven plus minus €27,50 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

  • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
  • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
  • Je betaalt ongeveer €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Noord-Scharwoude).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

  • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
  • De kosten liggen op circa €28,00 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,75 (op maandbasis.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder tref je enkele alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
  • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
  • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-noord-scharwoude-1723

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Veel webshops als Drogisterij.net verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €260 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Dailies, Avaira en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen indoen en uitdoen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Noord-Scharwoude?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Noord-Scharwoude?
In deze streek zitten genoeg brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Noord-Scharwoude te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Binnen de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Noord-Scharwoude. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €6,75 – €52,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €240 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. Ook betaal je per jaar circa €18,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Noord-Scharwoude kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Langedijk.

Plaats een reactie