Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Aartswoud

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Aartswoud? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op onze lenzen-vergelijker vind je nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Aartswoud.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
  • Een gespecialiseerde opticien in Aartswoud zal een oogmeting doen en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
  • Samen met de vakman vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
  • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal Nederlanders bestellen online bij lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze webshops verkopen een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker bekijk & vergelijk je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Aartswoud. Bekijk ook onze informatie over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Aartswoud

Heb je last van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Aartswoud waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook speciaalzaken in Hoogwoud, Spanbroek, Obdam, Hensbroek en Schellinkhout.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Aartswoud in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in Aartswoud. Bij de volgende stap overleg je met de oogspecialist welk type contactlens voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het overzicht hieronder vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Aartswoud (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brilshop OpmeerGruttostraat 2/A1715 VJSpanbroek
Walter Optiek Obdam BVKerkweg 19/D1713 JEObdam
Griffioen Brillen en Contactlenzen JohanBrandpunt 661705 SKHeerhugowaard
HuisoptiekA C op ‘t Landtplantsoen 811705 GTHeerhugowaard
Louk Numan:Freelance OpticienNijlkrokodil 51704 VLHeerhugowaard

Lenzen kopen en laten bezorgen in Aartswoud?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Oogmeting
    Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Houdt vooral rekening met draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw leefstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
  3. Lenzen proberen
    Over het algemeen ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogist of bij een webshop als Lowlens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Af te wisselen met bril.
  • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
  • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €5,50 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

  • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
  • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • De kosten zijn gemiddeld €140 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Te koop vanaf €5,05 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
  • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Kosten ongeveer €26,50 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

  • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • Het is wel iets duurder, circa €500 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Aartswoud).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

  • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
  • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen kosten +/- €17,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder bespreken we de belangrijkste soorten.

  • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
  • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-aartswoud-1719

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Steeds meer online aanbieders als Lensonline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Hiermee kan je zo €100 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, Ultra en Aosept. Bekijk ook meer informatie over Sportlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Aartswoud?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Aartswoud?
In de regio werken er meerdere brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman neemt de sterkte op en kijkt naar de oogdruk. In veel gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Aartswoud in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 3 jaar. Rekensom: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Aartswoud. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €6,00 en €52,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €220 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Ook moet je nog rekenen op zo’n €15,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Aartswoud krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Opmeer.

Plaats een reactie