Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zwartsluis

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Zwartsluis? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker tref je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Zwartsluis.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als myopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Zwartsluis kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal contactlensdragers dragen producten van webwinkels als Lentiamo. Deze webwinkels bieden een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder doorzoek je landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Zwartsluis. Op deze website lees je ook alles over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Zwartsluis

Sta je ook elke dag op met wazig zien of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Zwartsluis waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site zoek je ook speciaalzaken in Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte, Geeuwenbrug en Dieverbrug.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 368051 GMHattem
TrekpleisterHoofdstraat 597941 ACMeppel
DA DrogistAssendorperstraat 718012 DGZwolle
EtosDobbe 268032 JXZwolle

Vrijblijvende oogmeting in Zwartsluis in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Zwartsluis. Op basis daarvan overleg je samen met de medewerker welke contactlens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Zwartsluis (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KIEFT OPTIEKKerkstraat 228051 GLHattem
Gudo OogmodeKerkstraat 188051 GLHattem
Mijn optiek KaleWade 118043 LRZwolle
Herkert Opticien JaapSteenboerweg 28042 ATZwolle
Freiberger V.O.F.Zwemmer 98032 XDZwolle

Lenzen kopen en laten bezorgen in Zwartsluis?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is afhankelijk van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een internet aanbieder zoals Lentiamo. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: al vanaf €6,50 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €190 per individuele lens.

Maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €7,60 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €27,00 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €465 per jaar (bij een brillenwinkel in Zwartsluis).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €32,00 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,00 (per 4 weken).
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-zwartsluis-8064

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Veel lenzen webshops als Happy Eyes Club beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €235 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bestel dan o.a. PureVision, Ultra en Systane. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Zwartsluis?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Zwartsluis?
In deze streek zitten meerdere specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. Vaak is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Zwartsluis aan te vragen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Opmerking: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Zwartsluis. Deze medewerkers geven goede adviezen en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Als je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €9,75 tot €52,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €280 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €20,50 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Zwartsluis kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Zwartewaterland.

Plaats een reactie