Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Laag Zuthem

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Laag Zuthem? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site bekijk je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Laag Zuthem.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals verziendheid, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Laag Zuthem kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertvergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal consumenten gebruiken artikelen van specialisten als Lensplaza. Deze online aanbieders staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel doorzoek je de deskundige online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Laag Zuthem. Of klik door voor meer info over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Laag Zuthem

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, ongevoelig, en ze passen perfect op het oog. In het onderstaande overzicht doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Laag Zuthem waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook opticiens in Wittelte, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Wapse en Diever.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 368051 GMHattem
TrekpleisterHoofdstraat 597941 ACMeppel
DA DrogistAssendorperstraat 718012 DGZwolle
EtosDobbe 268032 JXZwolle

Oogmeting in Laag Zuthem in oktober 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Laag Zuthem. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de oogdeskundige welke contactlens past bij jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Laag Zuthem (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KIEFT OPTIEKKerkstraat 228051 GLHattem
Gudo OogmodeKerkstraat 188051 GLHattem
Mijn optiek KaleWade 118043 LRZwolle
Herkert Opticien JaapSteenboerweg 28042 ATZwolle
Freiberger V.O.F.Zwemmer 98032 XDZwolle

De goedkoopste lenzen bestellen in Laag Zuthem?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online webwinkel als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Je went er heel snel aan.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,30 p/maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €125 per lensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €6,65 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten circa €26,00 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €450 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Laag Zuthem).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €25,00 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 (maandelijks).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-laag-zuthem-8055

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de webwinkels als ContactlensOnline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €190 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, Biomedics en Menicon. Lees ook meer informatie over Vormstabiele lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Laag Zuthem?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Laag Zuthem?
In de omgeving zijn er veel opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Laag Zuthem op je planning te zetten. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog correct is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Laag Zuthem. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €9,50 en €50,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €255 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je per jaar circa €22,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Laag Zuthem kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Raalte.

Plaats een reactie