Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Westzaan

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Westzaan? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Westzaan.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, myopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Westzaan kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders mensen bestellen via het internet bij specialisten als 123Lens. Deze 100% online aanbieders beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker bekijk & vergelijk je de populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Westzaan. Bekijk ook onze informatie over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Westzaan

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Westzaan waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook brillenwinkels in Jisp, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Markenbinnen en Oostknollendam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Westzaan in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Westzaan. Hierna overleg je samen met de opticien welke lens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de volgende tabel geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Westzaan (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Eyecare Brilservice WaagmeesterMolenwerf 61541 WRKoog aan de Zaan
VisionalsDe Kuil 121509 AMZaandam
VisionalsLangeweide 1071507 NCZaandam
Tot Ziens OptiekWestzijde 861506 EHZaandam
Specsavers Opticiens ZaandamGedempte Gracht 781506 CJZaandam

Voordelige lenzen kopen in Westzaan?

Vergelijk webwinkels en vind kortingen tot wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online speler als Vision Direct. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je profiteert van fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €6,70 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €105 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €6,45 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €27,50 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €530 per jaar (bij een brillenwinkel in Westzaan).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. Laat je altijd informeren door een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-westzaan-1551

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende lenzen webshops als Alensa verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €180 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Cooper vision, Frequency en Regard. Lees ook meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Westzaan?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Westzaan?
In deze regio kan je kiezen uit tal van opticiens waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Westzaan te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Westzaan. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €6,75 tot €47,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €285 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook moet je nog rekenen op zo’n €19,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Westzaan kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Zaanstad.

Plaats een reactie