Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Herwijnen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Herwijnen? Een contactlens is een slim stukje kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze pagina vind je uitgebreide info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Herwijnen.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Herwijnen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze specialist kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de lenzendragers dragen producten van lenzen webshops als Lensplaza. Deze 100% online aanbieders bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Herwijnen. Zie ook onze pagina over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Herwijnen

Ondervind je hinder van onscherp zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Herwijnen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vind je ook speciaalzaken in Oosterwijk, Heukelum, Deil, Enspijk en Rumpt.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Herwijnen in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Herwijnen. Daarna bekijk je samen met de oogdeskundige welk type contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Herwijnen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Steijn Optiek VanFonteinstraat 504141 CHLeerdam
Versluis OptiekKerkstraat 624141 AXLeerdam
Merkx BrillenVoorstraat 984132 ATVianen ut
Grande OptiekVoorstraat 464132 ASVianen ut
Scott Alphen aan de Rijn BVOude Beesdseweg 244107 LXCulemborg

Betaalbare lenzen bestellen in Herwijnen?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lowlens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €5,05 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €185 per lensje.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €7,40 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen circa €28,00 per maand.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €495 per jaar (bij een brillenwinkel in Herwijnen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €29,00 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,75 (per 30 dagen).
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bespreken we nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-herwijnen-4171

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende discounters als Sightful beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €200 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Clariti en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen abonnement.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Herwijnen?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Herwijnen?
In de omgeving vinden we voldoende oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist neemt de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Herwijnen aan te vragen. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €75 per jaar. Tip: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Herwijnen. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €9,00 – €42,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €225 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij betaal je jaarlijks circa €22,50 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Herwijnen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente West Betuwe.

Plaats een reactie