Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gellicum

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Gellicum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl vind je handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Gellicum.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Gellicum kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de oogspecialist kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de lenzendragers kiezen voor het assortiment van aanbieders zoals Sightful. Deze online aanbieders bieden een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Gellicum. Bekijk ook onze informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Gellicum

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Gellicum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website zoek je ook oogspecialisten in Beesd, Rhenoy, Acquoy, Asperen en Schoonrewoerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Gellicum in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Gellicum. Op basis daarvan vergelijk je samen met de optometrist welk type lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Gellicum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Steijn Optiek VanFonteinstraat 504141 CHLeerdam
Versluis OptiekKerkstraat 624141 AXLeerdam
Merkx BrillenVoorstraat 984132 ATVianen ut
Grande OptiekVoorstraat 464132 ASVianen ut
Scott Alphen aan de Rijn BVOude Beesdseweg 244107 LXCulemborg

Betaalbare lenzen kopen in Gellicum?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of via een internet aanbieder zoals Alensa. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte gewenningstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,65 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • 100% maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €180 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €5,95 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen +/- €26,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Gellicum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet alles heel wazig, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €26,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,25 (maandelijks).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-gellicum-4155

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision met hun eigen label erop. Verschillende online aanbieders als Sightful bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €345 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Frequency en Aosept. Lees ook meer informatie over Lens informatie.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Gellicum?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Gellicum?
In deze buurt werken er genoeg oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Gellicum te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog kloppend is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Gellicum. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 tot €48,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €265 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens betaal je per jaar circa €19,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Gellicum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente West Betuwe.

Plaats een reactie