Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Cromvoirt

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Cromvoirt? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker lees je aanvullende info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met shops en opticiens die lenzen bezorgen in Cromvoirt.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Cromvoirt kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen online bij webshops als Happy Eyes Club. Deze online aanbieders beschikken over een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder check je landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Cromvoirt. Lees ook meer informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Cromvoirt

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Cromvoirt waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vergelijk je ook opticiens in Berlicum, Oudheusden, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMoleneindplein 75262 CWVught
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistMolenhoekpassage 85242 CZRosmalen
EtosMarktveldpassage 255261 EDVught

Deskundige oogmeting in Cromvoirt in september 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Cromvoirt. Vervolgens bekijk je met de oogspecialist welke contactlens hoort bij jouw situatie en leefstijl. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel verstrekken we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Cromvoirt (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Gevers Optiek OptometrieMercuriusplein 235258 AXBerlicum nb
Greef Optiek Mari dePlein 25251 ATVlijmen
Cools OogzorgDe Akker 75251 ABVlijmen
Dutch Visionairs BVKievitsven 805249 JKRosmalen
KIJK EENS brillen – lenzenCatelijnen 145241 CWRosmalen

Betaalbare lenzen kopen in Cromvoirt?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Je kunt ze eerst even uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online speler als Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €7,90 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €200 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €6,75 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €29,50 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €500 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Cromvoirt).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €23,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,50 p/maand.
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-cromvoirt-5266

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de online aanbieders als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €135 korting verkrijgen (op jaarbasis). Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Air Optix, Avaira en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Lens informatie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Cromvoirt?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Cromvoirt?
In deze gemeente werken er veel brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien neemt de sterkte op en kijkt naar de algehele ooggezondheid. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Cromvoirt te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij branderige ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je hebt dan mogelijk recht op €150 (per 2 jaar). Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Cromvoirt. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €6,25 – €50,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €295 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Cromvoirt kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Vught.

Plaats een reactie