Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wildervank

Wil jij goedkope lenzen kopen in Wildervank? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en vergelijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Wildervank.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals presbyopie, bijziendheid, myopie, verziendheid, hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Wildervank zal een oogmeting doen en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders mensen laten hun bestelling bezorgen door specialisten als Lowlens. Deze online specialisten bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. In de volgende tabel vind je de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Wildervank. Bekijk ook onze informatie over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Wildervank

Heb je last van een matig zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, ongevoelig, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. Hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Wildervank waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina tref je ook opticiens in Zuidbroek, Noordbroek, Tripscompagnie, Borgercompagnie en Steendam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Wildervank in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Wildervank. Vervolgens vergelijk je samen met de optometrist welke soort lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder bekijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Wildervank (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ringh Optiek VanKerkstraat 539641 AMVeendam
Klei Optiek Van derNoorderstraat 919611 ACSappemeer
Davinci OptiekPleiaden 159602 KDHoogezand
Luitjens OptiekRembrandtplein 279601 XEHoogezand
Booij OptiekMarkt 219561 KATer Apel

Betaalbare lenzen bestellen in Wildervank?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogist of d.m.v. een online specialist als Lowlens. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €7,10 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €130 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €7,30 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven circa €25,75 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Dit type corrigeert jouw ogen als je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 per jaar (bij een brillenwinkel in Wildervank).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet alles heel wazig, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,75 (op maandbasis.
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-wildervank-9648

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de webshops als Alensa werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €200 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Alcon, Avaira en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Kleurlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Wildervank?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Wildervank?
In de omgeving kan je kiezen uit voldoende specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de oogdruk. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Wildervank te laten doen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Tip: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Wildervank. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Als je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €5,25 tot €55,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €230 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je per jaar circa €17,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Wildervank kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Veendam.

Plaats een reactie