Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Overberg

Direct goedkope lenzen kopen in Overberg? Een contactlens is een slim stukje kunststof en is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Dankzij lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Overberg.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals hypermetropie, presbyopie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Overberg beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met de specialist bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de dragers van lenzen kiezen voor het gemak van lenzenshops als Lensplaza. Deze online shops staan bekend om een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je de erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Overberg. Zie ook onze pagina over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Overberg

Heb je te maken met een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Overberg waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina doorzoek je ook winkels in Amerongen, Leersum, Maarsbergen, Maarn en Langbroek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Overberg in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Overberg. Hierna overleg je samen met de medewerker welke lens hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Overberg (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hoor & ZieTorenzichtlaan 53956 HELeersum
Marco’s OptiekserviceRidder Fulcolaan 383953 BWMaarsbergen
Hooykaas OpticalsKampweg 343941 HJDoorn
Corné OptiekSchoutstraat 23931 HTWoudenberg
Eye Wish OpticiensDorpsstraat 183931 EGWoudenberg

Lenzen kopen en laten bezorgen in Overberg?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online speler als Alensa. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €7,55 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €100 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €6,50 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €26,75 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €525 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Overberg).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €27,50 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,25 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-overberg-3959

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Verschillende online aanbieders als Lowlens verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €220 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, Clariti en Ote. Klik door voor meer informatie over Goedkoopste lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Overberg?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Overberg?
In deze streek zitten genoeg opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Overberg te laten uitvoeren. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog goed is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Utrecht.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Overberg. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €5,00 – €54,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €220 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je per jaar circa €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Overberg krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Plaats een reactie