Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Uithoorn

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Uithoorn? Een contactlens is een slim stukje kunststof en dient als vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door het dragen van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site bekijk je handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Uithoorn.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als verziendheid, hypermetropie, presbyopie, myopie, bijziendheid.
 • Een lokale opticien in Uithoorn voert de oogmeting uit en ontdekt het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep contactlensdragers gebruiken artikelen van webshops als Lowlens. Deze webwinkels beschikken over een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Middels onze vergelijker informeren we je over de deskundige online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Uithoorn. Zie ook onze pagina over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Uithoorn

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de volgende tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Uithoorn waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vind je ook oogspecialisten in Gooise Meren, Weesp, Almere, Huizen en Blaricum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Uithoorn in juni 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Uithoorn. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de oogspecialist welk type lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In deze tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Uithoorn (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Sijbrants & Van Olst OogzorgKoningin Maximalaan 30/M1421 LCUithoorn
Sijbrants & Van Olst OptiekDorpsstraat 321421 ATUithoorn
Vrakking OptiekCattenhagestraat 141411 CTNaarden
de ParadijsvooghelNassaulaan 251404 CMBussum
Optique HuebèrNassaulaan 371404 CMBussum

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Uithoorn?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw leefstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online webwinkel als LensExpress. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,30 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €110 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €7,20 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €28,50 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €500 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Uithoorn).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €22,00 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,25 per maand.
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-uithoorn-1421

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de webshops als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €180 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Alcon, Blink en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen vergelijken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Uithoorn?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De lenzen en de vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Uithoorn?
In deze buurt zijn er genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Uithoorn te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Uithoorn. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €7,50 tot €51,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €280 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €22,50 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Uithoorn krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Uithoorn.

 • De Kwakel
 • Plaats een reactie