Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vriezenveen

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Vriezenveen? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Vriezenveen.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals myopie, verziendheid, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Vriezenveen zal een oogmeting doen en achterhaald het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist overleg je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door specialisten als Lensonline. Deze online shops bieden een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel bekijk je populaire online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Vriezenveen. Op deze website lees je ook alles over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Vriezenveen

Heb je te maken met een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, ongevoelig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In deze tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Vriezenveen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook winkels in Reutum, Fleringen, Albergen, Manderveen en Mander.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatWesteinde 297671 EKVriezenveen
TrekpleisterDe Höfte 27622 TLBorne
DA DrogistWesteinde 527671 CDVriezenveen
EtosStationsstraat 107641 BWWierden

Gratis oogmeting in Vriezenveen in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Vriezenveen. Na het onderzoek bekijk je samen met de oogspecialist welke contactlens aangeraden wordt voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bekijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Vriezenveen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Schutte Juwelier & OpticienWesteinde 777671 ELVriezenveen
TOC OpticiensGrotestraat 547651 CKTubbergen
Ophuis OptiekGrotestraat 147631 BVOotmarsum
Busschers Optiek Voor Horen & ZienNijstad 17622 LABorne
Hofland Optiek B.V.Grotestraat 1977622 GGBorne

Voordelige lenzen bestellen in Vriezenveen?

Vergelijk kosten en bestel met kortingen oplopend tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online speler als Lowlens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,45 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €175 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €7,05 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €26,00 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Vriezenveen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,00 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,50 per maand.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-vriezenveen-7671

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste online aanbieders als Lensplaza bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €170 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Proclear, Ultra en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Zachte lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Vriezenveen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Vriezenveen?
In deze regio zitten genoeg opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Vriezenveen op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog goed is. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €50 per jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Vriezenveen. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,50 en €51,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €275 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €15,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Vriezenveen kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Twenterand.

Plaats een reactie