Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sas van Gent

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Sas van Gent? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina kan je aan de slag met aanvullende info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Sas van Gent.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals presbyopie, myopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Sas van Gent biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze vakman overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer mensen bestellen online bij lenzen webshops als Misterspex. Deze verkopers hebben een veelzijdig aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder doorzoek je de populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Sas van Gent. Lees hier ook alles over Lenzen gratis uitproberen .

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Sas van Gent

Ondervind je hinder van onscherp zicht of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Sas van Gent waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal bekijk je ook brillenwinkels in Zaamslag, Hoek, Sluiskil, Spui en Eede.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Sas van Gent in juni 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Sas van Gent. Hierna vergelijk je samen met de opticien welke soort lens hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het overzicht hieronder geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Sas van Gent (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Schelfhout voor oog en oorAxelsestraat 434537 ABTerneuzen
Henno Cysouw OptiekMarkt 194531 EPTerneuzen
Optiek SluisOude Kerkstraat 154524 CTSluis
Damme Optiek VanVrijstraat 34524 CESluis
De Cock OptiekDorpsstraat 194511 EABreskens

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Sas van Gent?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de optiek, een drogist of d.m.v. een webshop als Sightful. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €5,00 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €165 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €6,75 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €28,00 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €495 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Sas van Gent).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €21,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,00 (per 4 weken).
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-sas-van-gent-4551

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Veel lenzen webshops als Lentiamo bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €335 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, Avaira en Systane. Bekijk ook meer informatie over Voordeligste lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Sas van Gent?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Sas van Gent?
In deze regio zitten verschillende brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en checkt de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Sas van Gent aan te vragen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zeeland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Rekensom: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Sas van Gent. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €9,75 – €46,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €240 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Sas van Gent kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Terneuzen.

Plaats een reactie