Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Loenersloot

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Loenersloot? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl tref je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Loenersloot.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Loenersloot beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal Nederlanders dragen producten van webshops als Misterspex. Deze online specialisten verkopen het beste assortiment, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bieden wij landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Loenersloot. Of klik door voor meer info over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Loenersloot

Heb jij dagelijks last van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en bieden bescherming voor het oog. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Loenersloot waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website tref je ook optieken in Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Kockengen en Nieuwer Ter Aa.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Loenersloot in februari 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Loenersloot. Bij de volgende stap bekijk je met de medewerker welke soort lens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Loenersloot (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oogkontakt Brillen en ContactlenzenBredestraat 83632 AZLoenen aan de Vecht
Kok Optiek Utrecht BVKerkbrink 113621 ANBreukelen ut
Plesman Optiek & OptometrieDr. Plesmanlaan 156/1603601 DEMaarssen
OptivisitMaarsseveensevaart 503601 CEMaarssen
Optiek van der HeijdeBurgemeester Reigerstraat 263581 KSUtrecht

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Loenersloot?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Vision Direct. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €5,45 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €120 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €5,95 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €28,50 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Loenersloot).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is dan slecht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €31,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,50 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje lees je meer over een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-loenersloot-3634

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Veel lenzenshops als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €250 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, SofLens en Regard. Op deze website lees je ook alles over Maandlenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Loenersloot?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Loenersloot?
In deze gemeente vinden we allerlei brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de oogdruk. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Wil je lenzen online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Loenersloot te laten doen. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €125 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Loenersloot. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,00 – €58,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €260 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij betaal je jaarlijks circa €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Loenersloot kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Stichtse Vecht.

Plaats een reactie