Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Steenwijkerwold

Wil jij goedkope lenzen kopen in Steenwijkerwold? Een contactlens is gemaakt van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal tref je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Steenwijkerwold.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid.
 • Een erkende opticien in Steenwijkerwold beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze specialist kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal Nederlanders kopen online bij specialisten als Vision Direct. Deze online shops hebben een uitstekend aanbod, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder vergelijk je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Steenwijkerwold. Lees ook meer informatie over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Steenwijkerwold

Ondervind je hinder van een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Steenwijkerwold waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vind je ook winkels in Marijenkampen, Willemsoord, De Pol, Baars en Witte Paarden.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk

Kosteloze oogmeting in Steenwijkerwold in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Steenwijkerwold. Vervolgens bespreek je samen met de optometrist welke soort lens het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Steenwijkerwold (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk
Nico Brillen & LenzenMarkt 248331 HJSteenwijk
Jong Optiek DeMarkt 168331 HHSteenwijk
Winters Optiek JuwelierVoorpoort 78325 CLVollenhove
Korf OptiekHandelskade 48321 KBUrk

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Steenwijkerwold?

Vergelijk tarieven en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogist of via een internet aanbieder zoals Lensplaza. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €6,35 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €175 per contactlens.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €7,70 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €28,25 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Steenwijkerwold).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €25,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,75 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-steenwijkerwold-8341

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de aanbieders zoals Misterspex kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €245 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, SofLens en Ote. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Steenwijkerwold?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Steenwijkerwold?
In deze gemeente zijn er diverse specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar het netvlies. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Steenwijkerwold op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Steenwijkerwold. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €5,75 en €46,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €260 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Tevens heb je de kosten van zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Steenwijkerwold kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Steenwijkerland.

Plaats een reactie