Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Pol

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in De Pol? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij praktische info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in De Pol.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in De Pol voert de oogmeting uit en analyseert de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep dragers van lenzen dragen producten van lenzenshops als Lowlens. Deze online aanbieders werken met het beste assortiment, veel lagere prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in De Pol. Op deze website lees je ook alles over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in De Pol

Heb je te maken met een verminderd zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van De Pol waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal tref je ook speciaalzaken in Baars, Witte Paarden, Tuk, Steenwijk en Sint Jansklooster.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk

Deskundige oogmeting in De Pol in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in De Pol. Bij de volgende stap bekijk je met de oogdeskundige welke lens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in De Pol (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk
Nico Brillen & LenzenMarkt 248331 HJSteenwijk
Jong Optiek DeMarkt 168331 HHSteenwijk
Winters Optiek JuwelierVoorpoort 78325 CLVollenhove
Korf OptiekHandelskade 48321 KBUrk

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in De Pol?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online aanbieder als Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar trekken wel wat meer vuil aan. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €7,20 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €195 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €7,20 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €27,25 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in De Pol).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €32,00 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 per maand.
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-de-pol-8337

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de discounters als Sightful verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €295 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Proclear, EasySept en Systane. Op deze site lees je ook meer over Lenzen abonnement.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in De Pol?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Doorgaans is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in De Pol?
In deze buurt werken er diverse opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in De Pol te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij snel vermoeide ogen of een troebel zicht is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in De Pol. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €9,00 en €54,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €240 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in De Pol krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Steenwijkerland.

Plaats een reactie