Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Tike

Makkelijk goedkope lenzen kopen in De Tike? Een contactlens is een dunne plastic lens die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl lees je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in De Tike.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in De Tike voert de oogmeting uit en bekijkt de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de mensen bestellen via het internet bij lenzen webshops als Lensplaza. Deze webshops werken met een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in De Tike. Zie ook onze pagina over Lenzen gratis uitproberen .

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in De Tike

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en het is ideaal bij het sporten. In het schema hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio De Tike waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website vind je ook brillenwinkels in Opeinde, Nijega, De Veenhoop, Smalle Ee en De Wilgen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in De Tike in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in De Tike. Hierna bespreek je samen met de medewerker welke lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het overzicht hieronder vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in De Tike (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Opticien Geert OptiekEems 229204 JXDrachten
Anton en Gerjan BrillenMoleneind NZ 109203 ZPDrachten
Smit Optiek DrachtenNoorderbuurt 319203 ALDrachten
Bangma OptiekNoorderbuurt 119203 AKDrachten
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard

Lenzen bestellen en laten bezorgen in De Tike?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 39%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Meestal krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Na een week of 2 kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de opticien, een drogist of via een online webwinkel als Happy Eyes Club. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de goedkope tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,35 p/maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €195 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €4,90 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij iedereen die te maken heeft met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven +/- €25,75 p/maand.

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in De Tike).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €28,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,25 p/maand.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-de-tike-9219

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de discounters als Toplenzen verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €205 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, Freshlook en Biotrue. Lees ook meer informatie over Voordeligste lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in De Tike?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in De Tike?
In deze streek heb je de keuze uit voldoende optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de oogdruk. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in De Tike te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 3 jaar. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in De Tike. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €8,25 – €60,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €295 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je nog zo’n €17,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in De Tike krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Smallingerland.

Plaats een reactie